Jeremiah Horrocks

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jeremiah Horrocks ngadakake pangamatan kapisan déning Transit Venus ing taun 1639.

Jeremiah Horrocks utawa Horrox (Toxteth, Liverpool, 1618 - idem, 3 Januari 1641) yaiku panjenengané ahli ing bidang astronom Inggris kang misuwur minangka ngamati transit Venus.

Minangka wong tuané Horrocks tani cilik, uga pak lek Horrocks dadi tukang ngawe jam. Urip Horrocks di cilik nganthi gedhe asring dicoba déning urip kang mlarat.Panjenengane gabung déning parkumpulan Emmanuel College ing tanggal 11 Mei 1632 lan dan diuji déning sizar ing Universitas Cambridge tanggal 5 Juli 1632, lan nembe metu ing 3 taun sawisé.

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

  • Peter Aughton: The transit of Venus: the brief, brilliant life of Jeremiah Horrocks, father of British astronomy. London: Weidenfeld & Nicolson, 2004. ISBN 0-297-84721-X.
  • Allan Chapman, "Jeremiah Horrocks, the transit of Venus, and the 'New Astronomy' in early seventeenth-century England", Quarterly Journal of the Royal Astronomical Society, 31 (1996): 333-357.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jeremiah_Horrocks&oldid=833315"