Jeff Beck

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jeff Beck

Jeff Beck melakukan aksi panggung pada acara Festival Gitar Crossroads 2007
Latar wuri
Génré Blues, rock, hard rock, alat musik elektronik, instrumental rock, jazz fusion
Pegawéyan Pemusik, Penulis lagu
Instrumèn Gitar
Taun aktif 1962–sekarang
Label EMI, Epic
Magepokan karo The Yardbirds, The Jeff Beck Group, The Honeydrippers, Beck, Bogert & Appice, Big Town Playboys, Upp
Situs wèb www.jeffbeck.com
Alat musik
Fender Jeff Beck Signature Model Stratocaster

Jeff Beck (lahir 24 Juni 1944) inggih punika gitaris rock berkebangsaan Inggris. Piyambakipun inggih punika salah satunggaling saking tiga gitaris ingkang misuhur, sami kaliyan Eric Clapton lan Jimmy Page, ingkang main ing band The Yardbirds. Beck ugi mbéntuk The Jeff Beck Group, lan Beck, Bogert & Appice, sanesipun karier solo ingkang sukses.

Jeff Beck manggén ing peringkat 14 ing daftar Majalah Rolling Stone babagan "100 Gitaris Terbesar Sepanjang Masa".[1] MSNBC kangge ngundang piyambakipun "gitarisipun gitaris" ("guitarist's guitarist")[2] dan majalah Rolling Stone menggambarkan dia sebagai "salah satu gitaris yang paling berpengaruh dalam musik rock".[3] Sebagian ageng rekaman Beck inggih punika instrumental, kaliyan fokus ing suanten ingkang inovatif lan jangkauan genre rilisipun wiwit saking blues-rock, heavy metal, jazz fusion lan ingkang pungkasan, tambahan perpaduan antawis gitar rock lan electronica. Beck sampun nampi pujian kritis secara luas. Piyambakipun ugi nampi Grammy Award kangge Best Rock Instrumental Performance kaping gangsal. Menawi piyambakipun sampun nggadahi kalih album hit (taun 1975 lan 1976) sebagai solo, Beck ndereng mampu ngelajengaken keberhasilan komersial sami katah kolaborator lan kanca bandnipun.[2] Beck ugi muncul ing album dening Kate Bush, Roger Waters, Stevie Wonder, Les Paul, Zucchero, Cyndi Lauper, Brian May lan ZZ Top. Piyambakipun ugi penampilan cameo ing film Twins (1988). Beck mlebet ing salebeting Rock and Roll Hall of Fame kaping kalih, sepisan minangka anggota The Yardbirds (1992), lan sepisan minangka artis solo (2009).

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "The 100 Greatest Guitarists of All Time", Rolling Stone Magazine. diaksès tanggal 27 Augustus 2003. 
  2. ^ a b "The guitarist's player". Top Ten Rock Guitarists. MSNBC. 2008. http://www.msnbc.msn.com/id/15425867/displaymode/1107/s/1/framenumber/6/. Retrieved 27 Juli 2009.
  3. ^ "Jeff Beck Biography". Rolling Stone. http://www.rollingstone.com/artists/jeffbeck/biography. Retrieved 1 Februari 2010.

Pranala luar[sunting | sunting sumber]


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Jeff Beck ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jeff_Beck&oldid=836663"