Jason Mraz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jason Mraz
Jeneng Jason Thomas Mraz'
Lair 23 Juni 1977 (umur 37)
Asal Mechanicsville, Virginia
Génré Cadas, Lagu pop, alternatif, blue-eyed soul
Pegawéyan Penyanyi Pencipta lagu, Pemusik
Instrumèn vokalis, gitaris, mandolin, ukulele
Taun aktif 1999–sekarang
Label Atlantic (2005-sekarang)
Elektra (2002–2005)
Situs wèb www.jasonmraz.com

Jason Mraz iku penyanyi lan panulis lagu saka Amérika Sarékat sing miyos tanggal 23 Juni 1977. Jason Mraz miyos lan gedhe ing MechanicsvilleMechanicsville, VirginiaVirginia, AS. Gaya musiké yaiku reggae, poppop, rockrock, folkfolk, jazzjazz, lan hip hop[hip hop]].

Kauripan pribadi[sunting | sunting sumber]

Mraz iku keturunan wong Céko liwat mbah kakungé, sing pindhah menyang Amerika SerikatAmerika Serikat saka Austria-Hongaria ing taun 1915.[1] Jenengé ing basa Céko artiné "beku".[1]

Mraz dhateng ing The American Musical and Dramatic Academy ing New York, ing wektu sing ringkes, awaké sinau teater musikal sadhurungé pindhah ing San Diego.

Mraz iku vegan,[2] lan duwe kebon alpukat ing Northern San Diego County cedhakFallbrook.[3] Mraz pindhah ing Chickhominy Middle School.

Album[sunting | sunting sumber]

  • Live at Java Joe's dirilis (2001)
  • Sold Out (In Stereo) dirilis (2002)
  • The E Minor EP in F dirilis (2002)
  • [[Waiting for My Rocket to Come dirilis (2002) #55 AS (Platinum)
  • Tonight, Not Again: Jason Mraz Live at the Eagles Ballroom (2004)
  • Mr. A-Z (2005) #5 AS
  • Geekin' Out Across the Galaxy (2006)
  • We sing, we dance, we steal things (2008)

Lagu sing kondhang[sunting | sunting sumber]

  • I Melt With You (2004)
  • Summer Breeze (2004)
  • Rainbow Connection, daripada album For The Kids Too! (2004)
  • Shy That Way, (2005)
  • Good Old Fashioned Loverboy, (2005)
  • Keep on Hoping, (2005)
  • I'M Yours
  • Make it Mine
  • Butterfly
  • Geek in the Pink

Catetan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Blair, Tom. "Dialogue: Jason Mraz", San Diego Magazine, November 2008. diaksès tanggal 2009-02-06. 
  2. ^ Vegpage.com
  3. ^ Sandiegomagazine.com

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Jason Mraz ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jason_Mraz&oldid=826240"