Jaman Édo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sejarah Jepang
Satsuma-samurai-during-boshin-war-period.jpg
Daftar istilah

Jaman Édo (江戸時代 edo jidai?) (1603 - 1867) yaiku salah siji periode ing sejarah Jepang kang diwiwiti wiwit shogun kang pisanan Tokugawa Ieyasu ngedekaké Keshogunan Tokugawa ing Edo kang rampung kanthi kekuasaan kaisar (大政奉還 taisei hōkan?) saka tangan shogun kang pungkasan Tokugawa Yoshinobu lan mungkasi Keshogunan Tokugawa kang suwéné 264 taun. Jaman Édo uga diarani wiwitané jaman moderen ing Jepang.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jaman_Édo&oldid=834021"