Jakèt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jakèt safari

Jakèt kuwi kalebu salah sawijining sandhangan sing dawané tekan pinggang utawa panggul, dipungunakaké kanggo nahan angin utawa hawa adhem. Bukaan jakèt ana ing bagéyan ngarep saka gulu medhun. Ritsleting, kancing, utawa sabuk dipungunakakén minangka alat kanggo mbukak lan nutup bukaan jakèt. Mantèl luwih dawa tinimbang jakèt, biasané dawané mantèl wiwit saka bokong nganti tekan sangisoré dhengkul.

Jroning basa Inggris, istilah jacket uga ateges jas, lan ora mung nyakup jakèt miturut pangertèn basa Indonésia (jakèt olahraga utawa jakèt kulit).

Sapérangan saka kemeja utawa blus sing digawé saka kain tipis, jakèt digawé saka kain kandel lan asring diwènèhi kain palapis lan bahan panganget ing bagéyan njero kayata wulu-wulu manuk utawa wulu banyak. Ora kaya kemeja utawa blus, jakèt ora dipigunakaké langsung nyentuh kulit. Mula, jakèt ora perlu dikumbah utawa ora perlu kerep dikumbah. Sebagéyan gedhé jakèt uga digawé saka bahan sing ora bisa dikumbah.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jakèt&oldid=837198"