Istana Maimun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Istana Maimun
Istana Maimun

Istana Maimun inggih menika salah setunggalipun istana ing kitha Medan, Sumatra Lèr, panggeèanipun wonten ing kelurahan Sukaraja, kecamatan Medan Maimun.[1] Istana Maimun dipundesain dening arsitek Italia lan dibangun dening Sultan Deli, Makmun Al Rasyid Perkasa Alamsyah ing taun 1888, Istana Maimun ambanipun kinten-kinten 2 m2 lan 30 ruangan.[1]

Istana Maimun kapilah dados 2 lantai ingkang dipunbagi dados 3 bagian, inggih menika bangunan utama, sayap kiwa, lan sayap tengen.[2] Wonten ing ngajengipun Istana Maimun, kirang langkung 100 meter, wonten Masjid Al-Maksum ingkang dipunkenal kanthi nama Masjid Raya Medan.[2] Ing ruang tamu (balairung) panjenengan saget mirsani tahta ingkang didominasi warna kuning.[2] Crystal nyinari lampu tahta, bentuk saking pengaruh kabudayan saking Eropa.[2] Ruangan ingkanmg ambanipun 412 m persegi menika dipunginakaken kangge penobatan Sultan Deli utawi acara tradisional sanesipun.[2] Balairung ugi dipunginakaken kangge panggenan Sultan nampi pujian saking seduluripun lan kaluarga ing dinten libur Islam.[2]

Istana Maimun samenika dados tujuan wisata boten namung amargi yuswanipun ingkang sampun sepuh, nanging ugi ''desain interior'' inhkang sae lan unik, ingkang ndapukaken warisan kabudayaan Melayu, kaliyan kabudayan Islam, Spanyol, India lan Italia, nanging kahananipun samenika kirang kaurus.[2] Menawi kita nglewati Istana Maimun menika wonten ing wayah sore, kita bisa mirsani lare-lare ingkang sami dolanan bal-balan wonten ing latar Istana Maimun menika.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Istana Maimun Warisan Kesultanan Deli di Medan (Dipuntingali tanggal 26 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h (id)Istana Maimun (Dipuntingali tanggal 26 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Istana_Maimun&oldid=831204"