Igor Stravinsky

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Igor Stravinsky

Riwayat Urip[sunting | sunting sumber]

Igor Srtavinsky yaiku salah sawijiné komposer kang misuwur ing donya.[1] Stranvinsky lair tanggal 17 Juni 1882 ing Oranienbaum (saiki Lomonosov), cedhak St. Petersburg, Rusia.[1]
Bapakké salah sawiji penyanyi opera kang misuwur ing Rusia.[2] Sakwisé bapakké mati, Komposer Nikolay Rimsky-Korsakoff dadi guru lan wakil bapané.[2] Sinau marang guru iki, Stravinsky bisa nyinauni kang utama teknik orkestrasi lan kepekaan werna swara.[2] Nganti taun 1910 akéh karyané Stravinsky kang cukup mantep, antarané Simfoni Eb-Mayor (1905-1907), Scherzo Fantastique (1908) lan Feu d'Artifice (1908).[2]

Karir[sunting | sunting sumber]

Ing taun 1910,Diaghilev tokoh koreografer Rusia, njaluk Stravinsky kanggo nyiptaaké musik balet kanggo kelompok balet kang dipimpin dhéwéké.[3] Musik kang cinipta yaiku kompisisi Firebird kang dipentasaké tanggal 25 Juni 1910 ing Paris.[2] Perang Dunia I kayané ngambat dhéwéké anggoné makarya.[2] Stravinsky miwiti nganggo gaya kang lumrah sinebut Neoklasisisme.[2] Karyané yaiku Balet karo lagu Pulcinella lan Oedipus Rex, Concerto untuk dua pianofortes solo, Concerto dalam D untuk String, Lan sakpituruté.[4]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Karya[sunting | sunting sumber]

  • Three Pieces for Solo Clarinet, performed by Ted Gurch, clarinet:
  • No. 1
  • No. 2
  • No. 3

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b britannica.com(Diundhuh tanggal 19 Mei 2011)
  2. ^ a b c d e f g Mack, Dieter. 1995. Sejarah Musik Jilid 2. Jogjakarta:Pusat Musik Liturgi. Hal:136-137
  3. ^ time.com(Diundhuh tanggal 19 Mei 2011)
  4. ^ classical.net(Diundhuh tanggal 19 Mei 2011)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Igor_Stravinsky&oldid=884862"