Henry Fairfield Osborn

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Henry Fairfield Osborn, Sr.

Osborn, in 1890
Lair August 8, 1857
Fairfield, Connecticut
Pati November 6, 1935
Kabangsan American
Alma mater Princeton University
Misuwur bab geology
paleontology
eugenics
Kapengaruhan déning Edward Drinker Cope
Putra/putri Henry Fairfield Osborn, Jr.
Kulawarga William Church Osborn, brother
Bebungah Daniel Giraud Elliot Medal (1929)

Henry Fairfield Osborn,Sr (8 Agustus 1857-6 November 1935) inggih menika salah satunggaling geolog Amérika, ahli paelontologi, lan ugi eugenika. Sawijining kritikus wonten ing jamane nyebutaken panjenengane minangka Administrator iptek rangking setunggal lan ilmuwan rangking kaping tiga. Agengipun wonten ing lingkungan kapemimpinan lan administrasi, tiyang ingkang kinurmatan, cermat anggenipun neliti lan ugi anggadhahi sipat jujur, gemi anggenipun maringi pambiyantu dhumateng tiyang ingkang mbetahaken pitulungan, ngurmati prinsip-prinsip kebebasan akademis kaliyan asistenipun, menawi wonten rubeda ingkang tebih kaliyan penggalih kekalih. [1]

Biografi[sunting | sunting sumber]

Osborne lair ing Fairfield, Conecticut, lan nggayuh kawruh akademik ing Universitas Princeton. Piyambaké salah satunggaling profesor anatomi komparatif ing Princeton. Ing taun 1891 piyambake disewa sesarengan dening Universitas Columbia lan Museum sejarah Alam Amerika,New York. Piyambake dados professor ing bidhang biologi ing taun 1891 lan dados profesor zoologi ing taun 1896. Usahane kang saged diasilake salah sijine inggih menika ndamel klompok panaliti kang nggadhahi tugas mburu fosil lan preparator.[2] Ing pagaweyane, Henry dibimbing dening ahli [[paleontologi liyane, Edward Drinke Cope, kang namung saged ditemoni nalika panjenengane mburu fosil ing sawijing ekspedhisine ing Wyoming. Osborn nggabung kaliyan US Geologycal Survey ing taun 1900 lan dados ahli paleontolog vertebrata senior ing taun 1924. Panjenengane kathah mandhegani pirang-pirang ekspedhisi kang tugase mburu fosil ing dhaerah Barat Daya Amerika, kang sepisanan kawiwitan saking Colorado lan Wyoming ing taun 1877, nalika panjenengane kepanggih kaliyan Cope.

Dhaftar Pustaka[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Gregory, William King (1937). "Biographical Memoir of Henry Fairfield Osborn 1857 - 1935". Washington, DC: National Academy of Sciences. pp. 87. http://books.nap.edu/html/biomems/hosborn.pdf. Retrieved 2 February 2010.
  2. ^ "Book of Members, 1780-2010: Chapter O". American Academy of Arts and Sciences. http://www.amacad.org/publications/BookofMembers/ChapterO.pdf. Retrieved 14 April 2011.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.