Gunung Rushmore

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mount Rushmore National Memorial
IUCN Category V (Protected Landscape/Seascape)
Dean Franklin - 06.04.03 Mount Rushmore Monument (by-sa)-3 new.jpg
Sculptures of George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt and Abraham Lincoln (left to right) represent the first 130 years of the history of the United States.
Mapan ing Pennington County, South Dakota, U.S.
Kutha paling cedhak Keystone, South Dakota
Koordinat 43°52′44.21″N 103°27′35.37″W / 43.8789472°N 103.459825°W / 43.8789472; -103.459825Koordinat: 43°52′44.21″N 103°27′35.37″W / 43.8789472°N 103.459825°W / 43.8789472; -103.459825
Ambane Cithakan:Convert/LoffAoffDbSoffNa
Established March 3, 1925
Sing dolan nearly 3 millionCithakan:Sp(in 2012)
National Park Service

Gunung Rushmore inggih punika gunung ageng ingkang wonten patungipun Presiden Amerika Serikat cacah sekawan. Gunung punika dumunung ing ceketipun Keystone, ing Black Hills saking South Dakota. Presiden ingkang dipungambaraken inggih punika: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore "Teddy" Roosevelt, lan Abraham Lincoln. Sedaya presiden dipunpilih kagem makili pandiri, partumbuhan, lan palestarian Amerika Serikat. Pendamelan punika dipunrancang dening Yohanes Gutzon Borglum (25 Maret 1871 - 6 Maret 1941).[1]

Kasunyatan Gunung Rushmore[sunting | sunting sumber]

  1. Pamatung Gutzon Borglum miwiti ngebor gunung punika kanthi kadhuwuran 5725 kaki ing taun 1927, ing umur 60.
  2. Ingkang damel Kuil Demokrasi gadhahi wekdal 14 taun lan arta $ 1 juta.
  3. Rushmore granit gadhahi menara 5.500 meter nginggilipun lumahing segara.
  4. Ukiran ing Gunung Rushmore inggih punika skala tiyang kakung ingkang nginggilipun 465 meter.
  5. Ukiran ing Mt. Rushmore gadhahi dhuwur sami kaliyan gedhung enem lante.
  6. Saben pasuryan presiden nginggilipun sami kaliyan Sphinx Mesir, gadhahi ukuran 60 kaki saking janggut ngantos nginggilipun mustaka.
  7. Grana presiden panjangipun 20 kaki, 18 kaki kagem tutuk lan 11 kaki kagem tutuk.
  8. Tiyang ingkang damel kedah ndaki 506 jangkahan saben dintenipun ing Gunung Rushmore.[2]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Gunung Rushmore ing Wikimedia Commons.


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.enchantedlearning.com(dipuntingali tanggal 6 Oktober 2011)
  2. ^ (en)www.mountrushmoreinfo.com(dipuntingali tanggal 6 Oktober 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Rushmore&oldid=874596"