Golf

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Golf
Golfball.jpg
Wangun bal golf .
Organisasi R&A
USGA
Dimainaké pisanan abad ka-15
Characteristics
Kontak Ora
Kategorisasi njaban ruwang
Piranti bal golf, stik golf
Olimpiade kaping loro, taun 1900 lan 1904[1]

Golf iku dolanan njaban ruwang sing dimainké sacara dhèwèkan utawa tim sing lomba nglebokaké bal menyang njero bolongan-bolongan sing ana ing lapangan kanthi gunggung thuthukan paling sithik. Bal golf dithuthuk kanthi migunakaké sak sèt tongkat panuthuk sing diarani klab (stik golf). Golf iku salah siji saka dolanan sing ora duwé lapangan dolanan sing standar, nanging dimainké ing padhang golf sing saben padhang duwé désain unik, lan biasané kapérang saka 9 utawa 18 hole (bolongan). Aturan utama jroning golf yaiku "mainké sawijining bal mawa stik golf saka dhaérah tee (teeing ground) menyang njero bolongan kanthi sakthuthukan utawa sapérangan thuthukan sabanjuré selaras karo aturan".


Pegolf legendaris[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Golf&oldid=829860"