Tiger Woods

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tiger Woods
Tiger Woods drives by Allison.jpg
Personal information
Jeneng jangkep Eldrick Tont Woods
Nickname Tiger
Lair 30 Desember 1975 (umur 38)
Cypress, California
Dhuwur ft 1 in (1.85 m)
Bobot 185 lb (Cithakan:Convert/kg st)
Kabangsan Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Papan dunung Windermere, Florida
Garwa Elin Nordegren (2004–2010)
Anak Sam Alexis (b. 2007)
Charlie Axel (b. 2009)
Career
Pendhidhikan Universitas Stanford (rong taun)
Turned professional 1996
Current tour(s) PGA Tour (gabung 1996)
Professional wins 97[1]
Number of wins by tour
PGA Tour 71 (3rd all time)
European Tour 38 (3rd all time)[2][3]
Japan Golf Tour 2
Asian Tour 1
PGA Tour of Australasia 1
Other 15
Best results in Major Championships
(Wins: 14)
Masters Tournament Won: 1997, 2001, 2002, 2005
U.S. Open Won: 2000, 2002, 2008
The Open Championship Won: 2000, 2005, 2006
PGA Championship Won: 1999, 2000, 2006, 2007
Achievements and awards
PGA Tour
Rookie of the Year
1996
PGA Player of the Year 1997, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2009
PGA Tour
Player of the Year
1997, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2009
PGA Tour
leading money winner
1997, 1999, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2009
Vardon Trophy 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2007, 2009
Byron Nelson Award 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2009
FedEx Cup Champion 2007, 2009
(For a full list of awards, see here)

Tiger Woods (lair 30 Desember 1975; umur 38 taun). Panjenengané lair minangka keturunan Afro-Amérika-Thailand.

Panjenengané njawarani Turnamèn Masters taun 1997 nalika umur 21 taun lan 3 sasi, dadi jawara paling enom jroning sajarah. Panjenengané uga menangi patang gelar Major maturut-turut diwiwiti saka US Open 2000 nganti Masters 2001; prastawa iki diarani "Tiger Slam", amarga ora diantuki "jroning sa mangsa".

Jeneng (Tiger) asalé saka jeneng undangan kanca raket bapakné, sawijining wong Vietnam sing jenengé Nguyen Phong. Bapakné, Earl Woods iku sawijining perjurit nalika Perang Vietnam: anggota Beret Ijo. Ibuné, Kultida, asalé saka Thailand. Nalika sasi Oktober 2004, panjenengané palakrama karo modhèl asal Swedia, Elin Nordegren. Tanggal 18 Juni 2007, èstriné nglairaké anak wadon ing sawijining omah lara ing Los Angeles, California, Amérika Sarékat tengah wengi. Anak wadon pisanané dijenengi Sam Alexis Woods. Lairé bayi iku mung let setaun sawisé bapakné ninggal.

Kamenangan-kamenangan wigati[sunting | sunting sumber]

  • Masters: 4 (1997, 2001, 2002, 2005)
  • AS Terbuka: 3 (2000, 2002, 2008)
  • British Open Golf: 3 (2000, 2005, 2006)
  • PGA Championship: 4 (1999, 2000, 2006, 2007)

Sumber[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ This is calculated by adding Woods' 71 PGA Tour victories, 8 regular European Tour titles, 2 Japan Tour wins, 1 Asian Tour crown, and the 15 Other wins in his career.
  2. ^ These are the 14 majors, 16 WGC events, and his eight tour wins.
  3. ^ 2009 European Tour Official Guide Section 4 Page 577 PDF 21[pranala nonaktif]. European Tour. Retrieved on April 21, 2009.

Wacan terusan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wikinews
Wikinews basa Inggris nduwé artikel warta perkara:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tiger_Woods&oldid=829859"