Geta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Geta
Bagian bawah geta

Geta (下駄?) iku anggon-anggon sikil tradhisional Jepang sing digawé saka kayu. Ing bagéan tapak (dai) ana telu bolongankanggo nglebokaké tali sing dilapis kain sing disebut hanao (鼻緒?). Loro hak sing diarani ha ("untu") ana ing bagéan ngisor (sol). Geta dianggo ing jaban ruangan nalika nganggo yukata utawa kimono sing dudu kimono formal. Hak dhuwur ing geta nggampangaké para pangganggoné mlaku ngliwati dalan blethok nalika udan.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Geta&oldid=829217"