Gendéra Honduras

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
FIAV 111110.svg Gendéra nasional lan ensain sipil lan negara. Rasio Gendéra: 1:2
FIAV 000001.svg Gendéra segara. Rasio Gendéra: 1:2

Gendéra Honduras disarujuki ing tanggal 9 Januari 1866, adidasark saka gendéra Republik Federal Amérika Tengah.Gendéra Honduras kapengkar saka telu garis miring kanthi jembar kang padha lan rasio gendéra kanthi dawa:jembar 2:1. Loro garis biru ing njaba ngelambangake Samudera Pasifik lan Segara Karibia. Garis putih didadekake pralambang lemah antarané samudera lan segara kadamaian lan kemakmuran ing sakubenge rakyat laut. Cacahé Lima bintang kanthi pucuk lima werna biru nandakake lima negara bekas Republik Federal Amérika Tengah (El Salvador, Kosta Rika, Nikaragua, Honduras, lan Guatemala).

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Honduras&oldid=831720"