Garrett Augustus Morgan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Garrett Augustus Morgan

Garrett Augustus Morgan
Lair 4 Maret 1877
Paris, Kentucky
Tilar donya 27 Agustus 1963 (umur 86)
Cleveland, Ohio
Jeneng liya Big Chief Mason
Pagawéyan Inventor, Entrepreneur
Dikawruhi amarga Inventor of a type of traffic signal and a respiratory protective hood

Garret Augusust Morgan yaiku penemu lampu lalu lintas. [1]Sadurunge panemone Morgan digunanake, wis ana model lampu lalu lintas.[1] Wiwit taun 1868, lampu lalu lintsa mulai digunakake ing prapatan-prapatan kutha London lan Inggris.[1] Lampu kang digunakake yaiku rong werna, werna abang minangka tandha kendharaan mandeg, lan ijo minangka mlaku[1]Piranti iki dilakokakek manual dening polisi kang duweni tugas ing simpangan kanthi gunakake lampu gas. [1]

Nalika lampune werna abang malih dadi ijo utawa sewalike, kaatur dening petugas kang adhedhasar jam kang digawa. [2]Nalika kuwi, dudu ngatur mobil nanging ngatur dokar kang cacahe akeh. [2]Nalika tanggal 2 Januari 1869, lampu lalu lintas mau bledos lan nglarani petugas kang lagi ngopraseake. [2]Kedadeyan mau dadekake pemikiran ngenani piranti pengatur lalu lintas kang luwih canggih. [2]Taun 1920, Garrettt Augustus Morgan kasil anggone nindakake percobaan rangkean elektronika kanggo nguripake lampune sacara otomatis.[2] Panemon kuwi minangka sumbangan gedhe tumrap transportasi dharat. [2]Panemon iki kawiwitan dipasang ing Claveland, Ohio, Amerika Serikat.[2] Lampu lalu lintas gaweane Morgan mau kaya hurup T kanthi telung sudut. [2]Saben-saben sudut ateges mandeg, mlaku, lan kendharaan saka kabeh arah kudu mandeg.[2] Ing perkembangane, sudut-sudut mau diganti dening werna abang, kuning, lan ijo nganti saiki. [2] Morgan entuk hak paten saka pemerintah Amerika Serikat ngenani panemone nalika tanggal 20 November 1923.[2] Nanging, hak cipta Morgan pungkasne dituku dening ‘’General Electric Corporation’’ kanthi rego 40 ewu dolar Amerika Serikat. Morgan lair ing Kentucky, Amerika, tanggal 4 Maret 1877.[2] Nalika umure ngancik 14 taun, dheweke kepeksa di drop out saka sekolah.[2] Nanging, dheweke tetep temen anggone ngasilake sawijining piranti kang migunani tumrap umat manungsa.[2] Saliyane nemokake lampu lalu lintas, Morgan uga nemokake masker gas kang digunakake petugas kobongan lan tentara ing Perang Dunia 1.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 102]
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 103]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]