Ganggang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ganggang utawa ganggeng ngarujuk marang kabèh vegetasi sing tuwuh ing banyu (banyu tawa utawa banyu segara), mliginé sing ukurané cukup gedhé (bisa dineleng mata), kerep mbentuk massa sing gedhé awangun berkas. Istilah ganggang iki ora nduwèni makna biologi ananging biasa dipigunakaké ing babagan transportasi banyu kanggo ngendhani tlatah banyu sing angèl dilayari.

Istilah ganggang jroning biologi naté dianggo nyebut klompok organisme alga, nanging antuk tentangan amarga sawetara anggota tetanduran ngembang sing tuwuh ing banyu uga disebut minangka ganggang (kayata Hydrilla, Ceratophyllum, lan Cabomba). Kanggo nyegah kasalahpahaman, istilah "ganggang" disélaki jroning babagan botani.


Disambig.svg
Puniki kaca disambiguasi — satunggiling pitulung navigasi kanggé ngeteraken panjenengan marang artikel ingkang leres, antawisipun pinten artikel ingkang gadhah judul ingkang sami anging mbahas topik ingkang bènten. Menawi dhateng ing kaca puniki saking artikel sanèsipun, yogyanipun panjenengan ndandosi pranalanipun supados saged langsung manuju artikel ingkang leres.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ganggang&oldid=753259"