Galbitang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Galbitang

Galbitang yaiku jinis tang (sup) ing masakan Korea kang digawe saka sup godhogan balung iga sapi.[1][2] Sup iki uga dikenal minangka galbitguk lan cara memasake rada padha karo masakan jangguk (sup kecap), gomguk (sup daging) dan malgeunjangguk (sup kecap bening).[1] Bahan-bahan kang digunakakake yaiku balung iga sapi (galbi) kang dikethok cilik-cilik kira-kira 5 nganti 6 cm banjur digodhog bareng kuah lan diwenehisaus kecap.[1] Sawise daging empuk lan ngasilake kaldu, banjur ditambahi bawang kang wis diajurake.[1] Jaman biyen masakan galbitang kanggo suguhan tamu, nanging saiki disajekake ing restoran-restoran minangka gantine masakan mie.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 29. ISBN 89-8546-98-1.
  2. ^ (en)Galbi-tang (beef short rib soup), kbs. Diundhuh tanggal 5 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Galbitang&oldid=831761"