Frank Crowe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Frank Crowe.

Francis Trenholm Crowe (lair ing Trenholmville, Quebec, 12 Oktober 1882 – tilar donya ing Redding, California, 26 Februari 1946 kanthi umur63 taun), utawa biasa diundang Frank Crowe, yaiku insinyur kepala konstruksi bendungan Hoover.[1] Nalika jaman semono, dheweke dadi pengurus saka Six Companies, sawijining perusahaan konstruksi.[1] Lair ana ing Trenholmville, Quebec, Crowe mlebu menyang Governor Dummer Academy, banjur mlebu ana ing Universitas Maine lan lulus taun 1905 kanthi gelar insinyur teknik sipil.[1] Perkumpulan Francis Crowe kang ana ing universitas kuwi yaiku salah siji bentuk saka kanugrahan kanggo dheweke.[1] Crowe kepincut karo Amerika sisih kulon wiwit nalika dheweke isih kuliah, lan ana ing perkuliahan kang diwenehake dening Frank Weymouth, sawijining dosen tamu saka Biro Reklamasi Amerika Serikat.[1] Dheweke nglamar kanggo kerja ana ing musim panas sebelum periode perkuliahan tersebut berakhir.[1] Pagawean ana ing musim panas dadi awal kariere ana ing babagan reklamasi kang ngubah rupa Amerika bagean kulon.[1] Ana ing taun 1924, Frank Crowe metu saka Biro Reklamasi Amerika Serikat kanggo gabung karo firma konstruksi Morrison-Knudsen ing Kutha Boise, Idaho.[2] Perusahaan kuwi ana ing jaman semono nembe wae gawe perjanjen kerja bareng karo Utah Construction Company kanggo pembangunan bendungan.[2] Nalika kerja mbangun Bendungan Arrowrock ing Idaho, Crowe miwiti kegiatan kang krusial kanggo konstruksi bendungan kang gedhe.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Frank_Crowe&oldid=832219"