François Hollande

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
François Hollande

François Hollande

Incumbent
Assumed office 
15 Mei 2012
Didhisiki déning Nicolas Sarkozy

Incumbent
Assumed office 
17 Mei 2012
Serving with Joan Enric Vives Sicília
Perdhana Mentri Antoni Martí
Dadi sesulih (wakil) Christian Frémont
Didhisiki déning Nicolas Sarkozy
In office
20 Maret 2008 – 17 Mei 2012
Didhisiki déning Jean-Pierre Dupont
Diganti déning Gérard Bonnet (Acting)

In office
27 November 1997 – 27 November 2008
Didhisiki déning Lionel Jospin
Diganti déning Martine Aubry

In office
17 Maret 2001 – 17 Maret 2008
Didhisiki déning Raymond-Max Aubert
Diganti déning Bernard Combes

In office
12 Juni 1997 – 15 Mei 2012
Didhisiki déning Raymond-Max Aubert
Diganti déning TBD
In office
12 Juni 1988 – 16 Mei 1993
Didhisiki déning Sesulih proporsional
Diganti déning Raymond-Max Aubert

Lair 12 Agustus 1954 (umur 59)
Rouen, Perancis
Partai pulitik Partai Sosialis
Partner domèstik Ségolène Royal
(1973–2007)
Valérie Trierweiler
(2007–sekarang)
Anak Thomas
Clémence
Julien
Flora
Alma mater School of High Commercial Studies, Paris
National School of Administration, Strasbourg
Institute of Political Studies, Paris

François Gérard Georges Nicolas Hollande (pocapan Prancis: [fʁɑ̃swa ɔlɑ̃d]; lair 12 Agustus 1954; umur 59 taun) inggih menika satunggaling politikus saking Perancis ingkang kapilih dados presidhén Perancis.[1] Panjenenganipun awit taun 1997 ngantos 2008 njabat dados Sekretaris Kapisan Partai Sosialis Perancis lan dados Deputi Majelis Nasional Perancis kanggé Konstituensi ka-pisan Corrèze awit taun 1997, lan saderengipun njabat jabatan kasebat awit 1988 ngantos 1993.[1] Hollande kapilih dados Presidhen Perancis nalika tanggal 6 Mei 2012.[2] Panjenenganipun dados presidhen ka-25 minangka gantosipun Nicolas Sarkozy.[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=François_Hollande&oldid=863715"