Fotografi inframerah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wit ning Gunung Victoria, Selandia Baru, kang dijupuk gambaré nganggo kamera Canon Powershot G3 (R72 Hoya filter inframerah).

Fotografi inframerah yakuwi teknik kang ana ing ilmu bidang fotografi kanggo njupuk cahaya kang menawa dijupuk nganggo alat, mata manungsa ora bakal bisa meruhiamarga kuwi dibutuhaké filter kang nyingkiraké meh kabeh cahya spektrum kang katon dening manungsa lan migunakaké cahya inframerah (IR) supaya bisa diterusaké mlebu mring kamera. Saraté, sensor utawa film kang ana ing jero kamera kuwi kudu sensitif karo cahya inframerah. Nalika teknik kasebut digunakaké, kasil saka poto inframerah bisa dadi poto ireng-putih kang kontras utawa poto false-color, kayata apa sing ana ing tuladha, warnané godhong kang ijo seger bakal katon putih, pemandangan kang panas bakal katon kaya lagi musim salju lan kaya ing donya liya.

Kamera inframerah citra panas inframerah saka benda. Anangning carané nggunakaké kuwi nglacak radiasi panas kang disaring nganggo penyaring inframerah kang ana ing kamera, amarga bayangan kang bakal dadi ning sensor digital amarga pancaran inframerah dianggep bisa ngrusak kualitas gambar normal.

Inframerah kamera digital[sunting | sunting sumber]

Kanggo Kamera digital SLR, iki daptar kamera kang bisa digunakaké kanggo fotografi inframerah:

  • Nikon D50 - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Nikon D70 - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72, Ilford SFX200
  • Nikon D70s - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Nikon D100 - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Nikon D200 - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Canon 300D - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72, Ilford SFX200
  • Canon 1D - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Canon 1Ds - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Canon 1Ds Mark II - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Canon 350D - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72, Ilford SFX200, butuh exposure panjang.
  • Canon 20D - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72, Ilford SFX200, butuh exposure panjang.
  • Canon 5D - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72, butuh exposure panjang.
  • Canon 30D - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72, butuh exposure panjang.
  • Canon 400D - non bedah nganggo Cokin 007, Hoya R72, butuh exposure panjang.

Sumber[sunting | sunting sumber]

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]