Fotografi digital

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kamera digital merk Canon

Fotografi digital, walikané fotografi film, yakuwi fotografi kang migunakaké media rekam digital. Fotografi digital, kuwi beda karo fotografi film kang migunakaké film sing dadi media anggoné jupuk gambar, migunakaké sensor elektronik kanggo ngrekam gambar, nuli sawisé kuwi diolah supaya bisa disimpan kanthi wujud data biner. Bab iki ngèthok alur pengolahan gambar kang akeh, sadhurungè dicetak dadi gambar akir, lan bisa gawe sapa kang migunakaké supaya meruhi lan mbusak kasil gambar sing dijupuk nganggo kamera mula salahé bisa ditilik wiwitan.

Ora ana kang luwih becik watarané kamera digital lan film, amarga sakloron duweni karakteristik kang bedha-bedha. Ana fotografer luwih milih nganggo kamera digital amarga sipaté kang luwih gampang/praktis lan luwes. Ananging ana uga sing tetep milih mugunakaké kamera film amarga kualitasé luwih apik. Ananging batas iki tambah gawe bingung amarga anané perbaikan kualitas kang ana ing sensor digital, ning bab liya, perkembangan iki nyebabaké akeh fasilitas kang ditambahaké maring kamera digital mula sisi gampangé/kepraktisané ora adoh kasilé kaya kamera film. Teknologi kang berkembang dadi sebab anggoné kamera digital diimplementasi mring piranti liya, kayata telepon seluler. Cithakan:Fotografi-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fotografi_digital&oldid=836062"