Flavonoid

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Struktur molekuler saka rangka flavon (2-fenil-1,4-benzopiron)
Struktur isoflavon
Struktur neoflavonoid

Flavonoid yaiku senyawa kang kasusun saka 15 atom karbon kang umume sumebar ing tanduran.[1] Luwih saka 2000 flavonoid kang asale saka tanduran wis diidentifikasi, nanging ana telung klompok kang umum dipelajari, yaiku antosianin, flavonol, lan flavon. [2] Antosianin (saka basa Yunani anthos , kembang lan kyanos, biru-tuwa) yaiku pigmen werna kang umume ana ing kembang duweni werna abang, ungu, lan biru .[2] Pigmen iki uga ana ing pirang-pirang bageyan tanduran liyane tuladhane, woh-wohan tertentu, pang, godhong lan ing oyot. Flavnoid kerep ana ing sel epidermis.[2] Akeh-akehe flavonoid ana ing vakuola sel tanduran senajan panggonan sintesisse ana ing njaba vakuola.[2]

Fungsi[sunting | sunting sumber]

Antosianin lan flavonoid liyane narik kawigaten akeh ahli genetika amarga ana kemungkinan kanggo nggubungake pirang-pirang karubedan morfologi ing antarane spesies kang cedak karo siji genus tuladhane karo jinis flavonoid kang dikandung.[2] Flavonoid kang ana ing spesies kangpadha kekancan ing siji genus menehi informasi tumrap ahli taksonomi kanggo nglompokkake lan nemtokake garis evolusi tanduran kuwi.[2]

Cahya kususe sadawane glombang biru ningkatake pambentukan flavonoid lan flavonoid ningkatake resistensi tanduran marang radiasi UV.[2]

Quercetin lan myricetin, minangka jinis flavonoid kang nglindungi sel Caco-2 kang ana ing saluran pencernaan saka oksidasi rante gandha DNA lan asifat antioksidan kang nglindungi kolonosit saka stress oksidatif.[3]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Hahlbrock K. 1981. Flavonoids. dalam The Biochemistry of Plants, Vol. 7: Secondary Plant Products. New York: Academic Press. Hal:425-456.
  2. ^ a b c d e f g Salisbury FB, Ross CW. 1995. Fisiologi Tumbuhan, Jilid 2. penerjemah: Lukman DR, Sumaryono. Bandung:Penerbit ITB. Hal:150-152. ISBN 979-8591-27-5
  3. ^ (en)"Dietary flavonoids protect human colonocyte DNA from oxidative attack in vitro". Rowett Research Institute; Duthie SJ, Dobson VL. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10338685. Retrieved 2010-10-04.

Cithakan:Flavonoid

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Flavonoid&oldid=885409"