Antosianin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Woh anggur kang ngendhut antosiani

Antosianin (basa Inggrisé: anthocyanin, saka gabungan tembung Yunani:anthos = "kembang", lan cyanos = "biru") yaiku pigmen kang bisa nyampur karo banyu sacara alamiah ing saben tanduran. [1]Manut jenengé, pigmen iki mènèhi werna ing kembang, woh-wohan, lan godhong tetanduran ijo, lan wis akèh digunakaké minanga pewarna alami ing prodhuk panganan. [1]Werna mau saka antosianin kang kasusun déning ikatan rangkap terkonjugasi kang dhawa, mula bisa nyerep cahya ing rentang cahya kang katon. [1]Sistem ikatan rangkap terkonjugasi iki uga bisa ndadèkaké Antosianin minangka antioksidan kanthi mékanisme penangkalan radikal. [1]

Antosianin minangka sub-tipe senyawa organik saka kulawarga flaonoid, lan minangka anggota klompok senyawa kang luwih gedheéyaiku polifenol. [2] Pirang-pirang senyawa antosianin kang paling akèh ditemokaké yaiku pelargonidin, peonidin, sianidin, malvidin, petunidin, dan delfinidin. [2]

Akèh-akèhé tanduran ngandhut antosianin sing paling gedhé ana ing wohé. [3]Tanduran liyane kayata tèh, kakao, serealia, buncis, kul lan petunia uga ngandhut antosinin ing bagéyan awak saliyane ing wohé.[3] Anggur minangka woh kang paling akèh dimanfaataké mnangka sumber antosianin amarga pigmèn mau lumayan gedhé kang ana ing kulité. [3]Mula, kulit anggur sisa saka pabrik wine kang kerep diklumpukaké manèh kanggo dièkstraksi antosianin karo pelarut kang asipat asam. [3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (Inggris)Kevin Gould, Kevin M. Davies, Chris Winefield (2008). Anthocyanins: biosynthesis, functions, and applications. Springer. ISBN 978-0-387-77334-6. Page.283-298
  2. ^ a b (Inggris)"Recent Advances in Anthocyanin Analysis and Characterization". New Use Agriculture and Natural Plant Products Program, Department of Plant Biology and Pathology, Cook College, Department of Medicinal Chemistry, Ernest Mario School of Pharmacy, Rutgers University; Cara R. Welch, Qingli Wu, dan James E. Simon. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2783603. Diakses pada 11 Desember 2010
  3. ^ a b c d (Inggris)J.D. Houghton, G.A.F. Hendry (1995). Natural food colorants. Springer. ISBN 978-0-7514-0231-5. Page.53-59
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antosianin&oldid=847388"