Betalain

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Warna merah bit berasal dari pigmen betalain.

Betalain yaiku pigmen tanduran kang menehi werna kuning, jingga, abang, lan ungu ing bageyan godhong lan woh.[1] Salah siji tuladhane yaiku betasianin yaiku pigmen abang bit kang kalebu klompok pigmen betalain abang lan kuning kang wis suwe dianggep gegayutan karo antosianin, senajan betalain ngandut nitrogen ora kaya antosianin.[1] Betasianin abang lan pigmen betalain liyane, yaiku betaxantin kuning, rumus bangune ora gegayutan karo antosianin, lan antosianin sarta betalain ora ana sacara bebarengan ing tandurankang padha.[1] Betalain cacahe winates yaiku mung ana 10 famili tanduran kang sekabehane yaiku anggota ordo Caryophyllale kang ora duweni antosianin.[1] Kayata antosianin, sintesis betalain ditingkatake dening cahya. [1]


Jinis-jinis[sunting | sunting sumber]

Struktur kimia betanin.

Salah siji anggota klompok betalain kang akeh dikaji yaiku betanin kang asale saka oyot bit merah. Senyawa iki yen dihidrolisis bakal mecah dadi glukosa lan betanidin.

Fungsi[sunting | sunting sumber]

Fungsi betalain salah sijie yaiku ing panyerbukan kayata antosianin.[2] Kemungkinan fungsi liyane yaiku perlindungan marang patogen.[1]


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f Salisbury FB, Ross CW. 1995. Fisiologi Tumbuhan, Jilid 2. penerjemah: Lukman DR, Sumaryono. Bandung:Penerbit ITB. Hal:153. ISBN 979-8591-27-5
  2. ^ (en)Piatelli M. 1981. The betalains:Structure, Biosynthesis, and Chemical Ta\axonomy. dalam Conn EE (editor). The bichemistry of Plants, Vol. 7. Secondary Plant Products. New York: Plenum. Hal:557-626.ISBN 978-1-4051-2509-3

Cithakan:Pigmen tanduran

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Betalain&oldid=832925"