Farmasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
XIV

Farmasi (Basa Inggris: pharmacy, basa Yunani: pharmacon, kang artiné: obat) yaiku salah sijiné bidang profesional kasehatan kang arupa kombinasi saka élmu kasehatan lan élmu kimia, uga tanggung-jawab mestekake efektivitas lan amané panggunaan obat. Ing jroning praktik farmasi uga jroning praktik farmasi tradisional kayata ngeracik lan ngéramu obat, serta ngelayani farmasi modern kang ana kaitané déning layanan minangka ngelayani pasien (patient care)ing antarané klinik, evaluasi efikasi lan keamanan panggunaan obat, lan nyediakake informasi obat.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Farmasi ing Wikimedia Commons.


Kimia

BiokimiaÈlèktrokimiaFarmasiFarmakologiFotokimiaÈlmu bahanKimia analitikKimia anorganikKimia fisikKimia komputasiKimia lingkunganKimia nuklirKimia organikKimia polimèrTèrmokimia
Tabel périodik | Daftar senyawa
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Farmasi&oldid=883319"