Elton John

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Elton John

Elton John 2011
Latar wuri
Jeneng Reginald Kenneth Dwight
Lair 25 Maret 1947 (umur 67)
Pinner, Middlesex, England
Génré Rock, pop, glam rock, soft rock
Pegawéyan Musician, singer-songwriter, record producer
Instrumèn Vocals, piano, keyboards
Taun aktif 1964
Label DJM, Uni, MCA, Geffen, Rocket/Island, Universal, Interscope, Mercury, UMG
Situs wèb www.EltonJohn.com

Sir Elton Hercules John (lair 25 Maret 1947; umur 67 taun) dheweké penyanyi sakaInggris, dheweké kondhang nalika nembangaké Candle In The Wind kang tenar ning tengah taun 70-an, kanggo disembahaké marang Norma Jean alias Marilyn Monroe, judulé diubah dadi Candle In The Wind 1997 kanggo disembahaké marang Mawar Inggris alias Putri Diana kang tiwas nalika tanggal 31 Agustus 1997, Elton kuwi musisi, penulis tetembangan lan aktor film kang wis ana njegur ning dunya hiburan nganthi 40 taun suwené.[1] Menawa diitung-itung dheweké wis ngedol luwih saka 250 yuta album lan atusan yuta single. [1] Meski ning dalan uripé dheweké tau dadi pedagang koran lan dadi karyawan ning toko minuman. [1] Kasuksesan kang saiki ana ning tangané diraihnya amarga perjuangané kang ora sithik.[1]

Nalika taun 1962 amarga bapak lan ibuné cerai dheweké kudu mbantu ibuné ngolek duwit dadi pamain piano ning pub. [1] Ning taun 1964 dheweké ngadegagké grup band Bluesology, sarta ning perjalanan musiké ning taun 1966 grup musik kasebut diganti jenengé dadi Elton John, padha karo jenengé dhewe.[1]

Sasuwené perjalannan kariré dheweké uga tau ngalami stress, dheweké ketagihan obat-obatan lan lara amarga pola mangan kang ora apik.[1] Ning taun 1976 dheweké ngomong blak-blakan nalika wawancara dening majalah Rolling Stone, dheweké ngakoni menawa dheweké kuwi anduweni kelainan, dheweké Biseksual. [1] Dheweké nuli nikah karo Renate Blauel, pangusaha rekaman saka German ananging taun 1987 sakloron pisah.[1] Sawisé karo Renate, dheweké nikah karo sutradara kang jenengé David Furnish nalika taun 2005.[1]

Taun 2011, Elton John dilibataké ning album perdanané GLEE Matthew Morrison.[2] Bebanrenggan karo jeneng-jeneng kondhang liyané, kayata Will Schuester lan Gwyneth Paltrow.[2] Ning album kuwi duet kang paling akiré Matthew Morrison duet karo Sting, musisi kang dadi idola dening Matthew.[2] Nyanyikaké bareng tetembangané Sting kang judulé Let Your Soul Be My Pilot.[2]

Diskografi[sunting | sunting sumber]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)biografi elton john dipununduh tanggal 22 Juli 2011
  2. ^ a b c d (id)berita elton john dipununduh tanggal 22 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Elton_John&oldid=831322"