Dracula (novel)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Samak novel Dracula kawiwitan dening Archibald Constable lan Company of Westminster

Dracula yaiku novel ngenani sawijining bangsawan vampir kanthi jeneng Count Dracula, karya penulis Irlandia, Bram Stoker.

Novel iki minangka novel kaping lima saka sang penulis lan dipublikasikake kawiwitan dening Archibald Constable lan Company of Westminster.[1] Ing Basa Indonesia kerep dilafalake Drakula ngrujuk marang Count Dracula minangka vampir kang ngisep getih.

Novel iki bentuke kumpulan dokumen-dokumen kanthi tokoh-tokoh kayata Diari Jonathan Harker utawa Surat Wilhemina Murray marang Lucy Westerna.[2] Dracula bisa digolongake minangka novel horror lan novel gothic.[2]

Carita[sunting | sunting sumber]

Count Dracula yaiku sawijining bangsawan kang ngundang Jonathan Harker supaya ngurus ngalihe menyang Inggris.[3] Pungkasane Jonathan Harker bisa ngéndho amarga jebule Count Dracula yaiku vampir kang ngisep getih.[3] Count Draculapun banjur mulai ngancam tunangan Harker, Wilhemina Murray lan kancane Lucy Westerna.[3] Pungkasane Lucy dadi vampire kang ngisep getih[3]. Dr. John Seward, salah sawijining wong kang gandrung Lucy jaluk tulung marang gurune Profesor Abraham Van Helsing. Kanthi tetulung mau kabeh mau, Count Dracula bisa dibasmi.[3]

Sebuah ilustrasi Count Dracula.

Latar Belakang[sunting | sunting sumber]

Karier penulis Bram Stoker diwiwiti taun 1876 yaiku nalika dheweke nulis ngenani sawijining aktor misuwur ing zaman kuwi, Sir Henry Irving.[4] Sawise maca tulisan Bram Stoker, Sir Henry Irving ngundhang dheweke saperlu mangan bengi kang miwiti kkancane wong-wong mau.[4] Sawise padha ketemu, uripe Bram Stoker selawase dadi malih.[4] Rong taun candhake Sir Henry Irving njaluk Lyceum Theatre lan gawe Bram Stoker manajere ing London.[4]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en) Bibliography of Stoker's novles at Bram Stoker Online.
  2. ^ a b (en)Bram Stoker's Dracula Book Review, Castle Dracula. Diundhuh tanggal 6 Mei 2010.
  3. ^ a b c d e (en)Dracula, Bram Stoker. Diundhuh tanggal 11 Mei 2010.
  4. ^ a b c d (en)Karg, Barb and Others.(2009). The Everything Vampire Book Hal.34-38. Avon: F+W Media
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dracula_(novel)&oldid=868926"