Doping

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dextroamphetamine kang kagolong Amphetamine

Doping yaiku saka tembung dope, duwehi makna campuran candu lan narkotika dhisik dianggo pacuan jaran ing Inggris. Miturut UU No.3 tahun 2005 tentang Sistem Keolahragaan Nasional, Bab I Ketentuan Umum Pasal 1 ayat 22, Doping yakuwi panganggoan zat lan utawa metode sing dilarang kanggo ningkatno prestasi olahraga.

Miturut International Congress of Sport Sciences; Olympiade Tokyo 1964 : Doping yakuwi pangangoan dening peserta lomba arupa bahan asing dening organisme lewat dalan opo wae atawa bahan fisiologis kang duwehi jumlah abnormal utawa sing diwehekake lewat dalan kang abnormal, kanggo tujuan ningkatno prestasi.

Ing Indonesia, wadah wadah kanggo ngawasi doping yakuwi LADI (Lembaga Anti Doping Indonesia). Ing donya, pangawasan dening WADA (World Anti Doping Agency)

SEJARAH[sunting | sunting sumber]

Doping dikenal wes dianggo kawet suwe, saumpama ing masyarakat Indian kang mangan tumbuhan liya kanggo ningkatno kekuatan lan nambah kewanian sakwektu berburu. Perkembangan doping akeh dianggo dening atlet balap sepeda. Sejarah abad modern akeh atlet kang nganggo doping:

ZAT-ZAT KAGOLONG DOPING[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)antidopingindonesia.org(dideleng tanggal 15 Agustus 2012)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Doping&oldid=834271"