Dhaptar upacara adat Jawa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ing kabudayan Jawa akeh upacara-upacara adat sing umum diselenggarake, antarane:

Sing ana hubungane karo wong[sunting | sunting sumber]

(diurut wiwit kelairan nganti seda):

Wètèngan (nèmbé mbobot)[sunting | sunting sumber]

Klairan[sunting | sunting sumber]

Bocah[sunting | sunting sumber]

Lajang[sunting | sunting sumber]

Jaka & Prawan[sunting | sunting sumber]

Tilar/Seda[sunting | sunting sumber]

Sing ana hubungane karo alam[sunting | sunting sumber]

Sing ana hubungane karo agami utawi kapercayaan[sunting | sunting sumber]

Liyane[sunting | sunting sumber]