Dalma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Dalma iku sawijining pulo sing dumunung ing Emarati ing Teluk Persia watara 26 mil (42 km) saka pesisir Abu Dhabi lan 72 mil (116 km) saka Doha. Abu Dhabi Islands Archaeological Survey ADIAS miwiti panelitèn arkéologi ing pulo Dalma ing taun 1992. Kurang luwih 20 situs arkéologi tinemu ing pulo iki, wiwit saka jaman Néolitik (pungkasan jaman watu). Pedunung ing pulo iki watara 10 èwu jiwa, akèh-akèhé dumadi saka wong Arab Iran Hansens lan Qatar sing wis antuk kawarganegaraan Uni Emirat Arab (UAE).

Koordinat: 24°31′N 52°19′E / 24.517°N 52.317°E / 24.517; 52.317

Cithakan:UAE-geo-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dalma&oldid=830610"