Croissant

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Croissant
Croissant.jpg
Croissant kang siap dihidangake
Informasi
Asal Austria
Dhaérah Wina,
Penyajian lan bahan
Bahan adonan puff pastry
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Croissant utawa roti bulan sabit iku jinis roti kang digawe saka adonan puff pastry.[1] Roti croissant uga sinebut kanthi sesebutan roti Prancis Croissant [waca: krwa’song] pisanan karipta ing taun 1683 ing Wina, Austria kanggo ngrayakake kalahe pasukan muslim Turki kang ngepung kutha iku.[2] Croissant iku simbol saka gendera Turki kang wujude bulan sabit (crescent). Mula nalika dhahar roti iku, kaya-kaya wis dhahar kutha Turki lan kaum Muslim liyane.

Miturut crita, roti iki pisanan diripta dening wong Polandia kanggo ngrayakake kamenangane pasukan Perancis ing taun 732 serbuan pasukan Muslim kang paling nemtokake ing The Battle of Tours. Nanging wujude kang arep kaya bulan sabit diripta ing taun 1683.

Nganti tekan seprene, French Croissannt (Roti Prancis) isih manggon ing pangonan kang penting lan kaurmat ing sakabehing sarapan kang wis sumadya ing sadhuwuring meja makan wong-wong Eropa lan Amerika. Nanging, akeh kang ora ngerti yen roti kang didhahar iku ana gegayutane karo pertempuran sengit luwih saka 1200 taun kepungkur.


Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Croissant SMF: Croissant Oleh Sufi S Yahyono
  2. ^ (id)forum.vivanews.com Sejarah Gelap Roti Croissant
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Croissant&oldid=831851"