Chihuahua (asu)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Chihuahua
Chihuahua
Asal
Meksiko
Classification
FCI: Group 9 Section 6 #218
AKC: Toy
ANKC: Group 1 (Toys)
CKC: Group 5 - Toys
KC(UK): Toy
NZKC: Toy
UKC: Companion Breeds
Breed standards (pranala jaba)
FCI: smooth and long coat
AKC: smooth and long coat
ANKC: smooth coat, long coat
KC(UK): smooth coat, long coat
NZKC: smooth coat, long coat
UKC: smooth and long coat

Chihuahua iku ras asu paling cilik lan jenengé njupuk saka jeneng dhaérah Chihuahua ing Meksiko.

Penampilan[sunting | sunting sumber]

Standar sing diakoni déning AKC (American Kennel Club) dikenal minangka "chihuahua", ananging sejatiné ana rong jinis, yaiku wulu dawa lan wulu alus. Chihuahua ora olèh luwih saka enem pon boboté. Asu iki akèh wernané, lan dikenal amarga kupingé sing ngadeg njrepiping. Anak chihuahua kerep dikira hamster amarga rainé sing gèpèng, cilik banget, kanthi wulu tipis.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chihuahua_(asu)&oldid=881813"