Hamster

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hamster
Seekor Hamster Emas
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mamalia
ordo: Rodentia
kulawarga: Cricetidae

Hamster iku sajinis kéwan ingon-ingon sajinis tikus. Ana sawetara jinis hamster ing donya. Hamster kalebu jroning subfamili cricetinae. Subfamili iki kapérang dadi watara 18 spesies, sing diklasifikasi jroning enem utawa pitung genus.

Jenis Dominant Spot. Ciri-cirine: (i) ana garis tengah warna ireng saka sirang tekan cedhak , (ii) ana 3 kombinasi warna, yaiku ireng, [coklat, lan putih, (iii) manut lan ora nyokot-ora kaya jenis campbell utawa hamster lokal, (iv) ukuranne kegolong cilik banget, dawane saka ngarep tekan mburi mung udakara 5 centimeter sahingga katon lucu.[1] hamster kuwi salah siji kewan pengerat.[2]

Pakan[sunting | sunting sumber]

Kita perlu ngerti menawa hasmter asale saka dhaerah padang suket sub tropis. Dadi ing panggonan asale, hamster mangan wiji-wijian. [3] Pakan kang bisa diwenehake kanggo hamster:

Pakan Utama

  • banyu
  • beras abang
  • wiji kembang matahari
  • konsentrat
  • Kecambah
  • Bengkoang
  • Apel
  • Pir
  • Gedhang
  • Wortel
  • Jagung legi

(menawa kakehan bisa ngrotogake wulu)

  • Kentang (kudu digodhog dhisik)
  • Kacang tanah
  • Kacang kulit
  • Kacang mete
  • Kacang almond
  • Kacang kedele

Snack

[4]

Panganan kang ora entuk diwenehake kanggo hamster:

  • panganan kang ana bumbune.
  • panganan kang legi
  • pangan kewan liya (kucing lan asu) amarga kandutan proteine luwih dhuwur.[5]

Cara kanggo milih pakan hamster kang apik:[sunting | sunting sumber]

  1. Hamster kewan sing ringkih, dadi ora bisa sembarangan menehake panganan.
  2. Milih pakan sing alami.
  3. Ngindari panganan saka pabrik kang ngandut pewarna.
  4. Gatekna isi kemasan, menawa panganane mung pelet utawa sejenise (dudu pakan alami) apike ora diwenehake kaggo hamster.
  5. Pakan hamster aja ana tuma, jamur, semut, utawa kewan liya.

Jenis-jenise Hamster[sunting | sunting sumber]

Sakjane jenise hamster akeh, tapi mung sithik kang umum didadekake ingon-ingon:

Syrian Hamster (Golden Hamster) Jeneng Latin:Mesocricetus auratus Ukuran: 10-18 cm Abot : 130-210g

Djungarian Hamster Jeneng Latin: Phodopus sungorus Ukuran: 7-10 cm Abot : 125-40g


Campbell Hamster Jeneng Latin:Phodopus campbelli Ukuran: 8-10 cm Abot :30-45 g


Chinese Hamster Jeneng Latin:Cricetulus griseus Ukuran 9-12 cm Abot 26-38 g


Roborovski Hamster Jeneng Latin:Phodopus roborovskii Image. [6]



Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[1], diaksés tanggal 18 Juli 2011.
  2. ^ (id)[2], diaksés tanggal 18 september 2011.
  3. ^ (id)[3], diaksés tanggal 19 Juli 2011.
  4. ^ (id)[4], diaksés tanggal 19 Juli 2011.
  5. ^ (id)[5], diaksés tanggal 19 Juli 2011.
  6. ^ (id)[6], diaksés tanggal 19 Juli 2011.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Hamster ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hamster&oldid=831342"