Catherine Elizabeth Middleton

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Catherine Elizabeth Middleton
Lair Catherine Elizabeth Middleton
9 Januari 1982 (umur 32)
Reading, Berkshire, Inggris
Pendhidhikan Universitas St Andrews
Tiyang sepuh Michael Francis Middleton
Carole Elizabeth Middleton, née Goldsmith

Catherine Élizabèth Middleton utawi Catherine, Duchess of Cambridge utawi Kate Middleton, utawi misuwur kanthi asma Kate Middleton menika garwanipun William Arthur Philip Louis.[1]

Wiwit Pagesanganipun[sunting | sunting sumber]

Kate Middleton, lair 9 Januari 1982 ing Royal Berkshire Hospital Reading, Berkshire, Inggris. [2] [3] [4] Panjenenganipun menika putra nomer setunggal saking tigang putranipun Carole Elizabeth Middleton (lair ing Inggris taun 1955 kanthi asma asli Carole Elizabeth Goldsmith) lan Michael Francis Middleton (lair ing Inggris taun 1949).[2] Kalih tiyang sepuhipun kerja ing papan ingkang sami inggih menika ing British Airways. [5]

Sesambunganipun kaliyan Pangéran William[sunting | sunting sumber]

Kate Middleton wiwit misuwur ing donya internasional amargi kekancan ingkang langkung spésial utawi pacaran kaliyan Pangéran William.[5] Middleton lan Pangéran William pepanggihan ing taun 2001 nalikanipun taksih kuliyah ing University of St Andrews.[5]

Lamaran lan Palakriminun kaliyan Pangéran William[sunting | sunting sumber]

Ing tanggal 16 November 2010 dipunumumaken tunanganipun Kate Middleton kaliyan Pangéran William. Lajeng setunggal minggu sasampunipun menika dipunumumaken rencana tanggal lan papan kagem pahargyan palakraminipun Kate Middleton lan Pangeran William. Tanggal 29 April 2011 pahargyan dipunlaksanakaken ing Westminer Abbey.[5] Kate Middleton lan Pangéran William nglaksanakaken palakraminipun ing dinten Jumat 29 April 2011 ing Westminster Abbey, London.[3]

Gelar Kebangsawanan[sunting | sunting sumber]

Sasampunipun dados garwanipun William Arthur Philip Louis, Kate Middleton resmi pikantuk gelar The Duchess of Cambridge.[3]

Ikon fashion[sunting | sunting sumber]

Ageman ingkang dipunagem déning Kate Middleton dados prakara ingkang narik kawigatén, lan naté kapilih minangka wanita ingkang agemanipun paling saé, inggih menika:

  • "Most Promising Newcomer" ("Tiyang énggalan ingkang nembé medal") déning The Daily Telegraph (2006).[6]
  • Urutan kaping 8 saking "top ten fashion icon" taunan Tatler (2007).[7]
  • Ageman paling saé kalawarti People (taun 2007 lan 2010).[8]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Kate Middleton Profile(dipunundhuh tanggal 30 April 2011)
  2. ^ a b (id)Biografi Kate Middleton Profil Lengkap(dipunundhuh tanggal 30 April 2011)
  3. ^ a b c (en)Catherine 'Kate' Middleton Biography(dipunundhuh tanggal 30 April 2011)
  4. ^ (id)Biografi Kate Middleton Tunangan Pangeran William(dipunundhuh tanggal 30 April 2011)
  5. ^ a b c d (id)Biografi Kate Middleton - Catherina Elizabeth “Kate” Middleton(dipunundhuh tanggal 30 April 2011)
  6. ^ Clare Coulson. "Style Winners and Losers", 3 January 2007. diaksès tanggal 6 July 2008. 
  7. ^ Unknown. "Kate Middleton in poll of top 10 style icons", Daily Mail, 5 March 2007. diaksès tanggal 6 July 2008. 
  8. ^ "Knowles, Stefani make mags 'best dressed'", USA Today, 12 September 2007. diaksès tanggal 6 July 2008.