Caen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Koordinat: 49°10′59″N 0°22′10″W / 49.1830555556°N 0.369444444444°W / 49.1830555556; -0.369444444444

Commune of Caen

FranceNormandieCaenAv6Juin.jpg
Location
Caen is located in France
{{{alt}}}
Caen
Administration
Country France
Region Basse-Normandie
Department Calvados
Arrondissement Caen
Intercommunality Caen la Mer
Mayor Philippe Duron (PS)
Statistics
Elevation 2–73 m (6,6–240 ft)
(avg. Cithakan:Convert/LoffAonDsSoffCithakan:Convert/track/disp/s)
Land area1 2.570 km² (990 sq mi)
Population2 110.399  (2006[1])
 - Density 4.296 /km2 (11,130 /sq mi)
Miscellaneous
INSEE/Postal code 14118/ 14000, 14300
Website http://www.ville-caen.fr.
1 French Land Register data, which excludes lakes, ponds, glaciers > 1 km² (0.386 sq mi or 247 acres) and river estuaries.
2 Population sans doubles comptes: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.

Caen arupa komune sing ana ing sisih lor Prancis, lan arupa ibukutha region Normandia Ngisor. Caen ana ing 15 km saka selat Inggris.

Caen ditepungi kanthi bangunan-bangunan sajarahé sing diwangun nalika mangsa William sang Panakluk. Komune iki uga ditepungi mawa Peperangan Caen, yaiku peperangan sengit sing dumadi nalika Invasi Normandia taun 1944, sing ngancuraké sebagéyan gedhé komune iki.

Kanthi gunggung pendhudhuk 113.249 (2006), sarta 420.000 pendhudhuk ing sakupengé, Caen arupa ibukutha Normandia Ngisor. Caen uga arupa pamaréntahan dhaérah paling gedhé sawisé Le Havre), lan kutha paling gedhé ka-telu ing Normandia sawisé Rouen lan Le Havre.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Urban area 420,000 inhabitants
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Caen&oldid=829523"