Cékoslowakia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Československo, Česko‑Slovensko
Cekoslowakia
Flag of Austria-Hungary (1869-1918).svg
1918–1992 Flag of the Czech Republic.svg
 
Flag of Slovakia.svg
Flag Lambang negara
Gendéra wiwit taun 1920 Lambang negara nalika taun 1990–1992
Motto
basa Ceko: Pravda vítězí
("Truth prevails"; 1918–1990)
Basa Latin: Veritas vincit
("Truth prevails"; 1990–1992)
Lagu kabangsan
Kde domov můj lan Nad Tatrou sa blýska (vèrsi awal baé)
Location of Cekoslowakia
Ibu kutha Praha
Basa Ceko lan Slovak
Pamaréntahan Républik
Présidhèn
 - 1918–1935 Tomáš G. Masaryk (pisanan)
 - 1935–1938, 1945–1948 Edvard Beneš
 - 1989–1992 Václav Havel (pungkasan)
Perdhana Mentri
 - 1918–1919 Karel Kramář
 - 1992 Jan Stráský
Sajarah
 - Kamardikan saka Austria–Hungaria 28 Oktober 1918
 - Pandhudhukan Jerman 1939
 - Kamardikan 1945
 - Pambubaran Cekoslowakia 31 Desember 1992
Jembar
 - 1921 140.446 km² (54.227 sq mi)
 - 1993 127.900 km² (49.382 sq mi)
Populasi
 - Perkiraan 1921 13.607.385 
     Kapadhetan pedunung 96,9 /km²  (250,9 /sq mi)
 - perkiraan 1993 15.600.000 
     Kapadhetan pedunung 122 /km²  (315,9 /sq mi)
Valuta Koruna Cekoslovak
Saiki kodhe ISO 3166-3:        CSHH

Cékoslowakia (Céko-Slowakia) utawa sok-sok diéja minangka Cékoslovakia (basa Ceko: Československo, basa Slowakia: Česko-Slovensko/sadurungé 1990 Československo) iku sawijining negara ing Éropah Tengah sing madeg saka taun 1918 tekan taun 1992 (kejaba ing mangsa Perang Donya II). Nalika tanggal 1 Januari 1993, negara iki pecah sacara damai dadi Cékia lan Slowakia, sing sadurungé ditepungi minangka Pegatan Bludru, mèmper karo analogi Révolusi Bludru.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cékoslowakia&oldid=882420"