Bisbol

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lapangan bisbol ing Busch Stadium, Saint Louis, Missouri.
Diagram lapangan bisbol (baseball diamond)

Bisbol utawa luwih dikenal kanthi jeneng baseball iku olahraga kang dimainaké déning rong tim.[1] Pitcher) saka tim kang nguncalaké, nyoba nguncalaké bal kang dijenengi bal bisbol, déné pamain (batter) saka tim kang nggebug bal nyoba nggebug bal nganggo slah (bat).[1] Tim kang nguncalke bal kudu bisa nyekel bal kang digebug dening tim lawan supaya bisa gantian nguwasani dolanan.[1] Tim kang nggebug olè angka kanthi cara mlayu nglawan arah jarum jam banjur balik manèh ' menyang home plate sakwise ngidak marka ing lapangan bisbol kang dijenengi base.[1] Bisbol uga dijenengi hardball kanggo mbedakake karo olahraga sofbol.[1] Lapangan bisbol wujudé bujur sangkar (baseball diamond) karo base kang manggon ana ing telung pojokan.[2] Let antara base siji karo base kang liyané yaiku 27,432 mèter (90 kaki).[2] Slah kanggo nggebug bat) wujude silinder dawa lan alus kang digawé saka kayu (persyaratan pemukul bisbol profesional) utawa bahan logam.[2] Peraturan ana ing permainan iki dikembangake ing Amérika Sarékat saka permainan kang nganggo pemukul lan bal kang dimainake ing Inggris.[2] Bisbol yaiku olahraga kang dimainaké sacara tim lan populèr ing Amérika Lor, Amérika Latin, Karibia, lan Asia Wétan.[2]

Cara Dolanane[sunting | sunting sumber]

Dhaptar pustaka[sunting | sunting sumber]

  • Robert K. Barney and Nancy Bouchier, "A Critical Examination of a Source in Early Ontario Baseball: The Reminiscence of Adam E. Ford," Journal of Sport History (1988)
  • Joe Brinkman and Charlie Euchner, The Umpire's Handbook, rev. ed. (1987)
  • Bob Elliott, The Northern Game: Baseball the Canadian Way (Sport Classic, 2005)
  • Charles Euchner, The Last Nine Innings: Inside the Real Game Fans Never See (2006)
  • William Humber, Diamonds of the North: A Concise History of Baseball in Canada (Oxford University Press, 1995)
  • Bill James and John Dewan, Bill James Presents the Great American Baseball Stat Book, ed. by Geoff Beckman et al. (1987)
  • Bill James, The New Bill James Historical Baseball Abstract (ISBN 0-7432-2722-0)
  • Mark Kearney, "Baseball's Canadian Roots: Abner Who?" The Beaver: Exploring Canada's History (October-November 1994)
  • Michael Mandelbaum, The Meaning of Sports (PublicAffairs) (ISBN 1-58648-252-1)
  • Robert Peterson, Only the Ball Was White (1984 [1970])
  • Joseph L. Reichler (ed.), The Baseball Encyclopedia, 7th rev. ed. (1988)
  • Lawrence Ritter and Donald Honig, The Image of Their Greatness: An Illustrated History of Baseball from 1900 to the Present, updated ed. (1984)
  • Lawrence S. Ritter (comp.), The Glory of Their Times: The Story of the Early Days of Baseball Told by the Men Who Played It, new ed. (1984)
  • Seth Swirsky, Baseball Letters, A Fan's Correspondence With His Heroes (Crown Books, 1996).
  • David Quentin Voigt, Baseball, an Illustrated History (1987)

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bisbol&oldid=830685"