Behgjet Pacolli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Behgjet Pacolli
Behgjet Pacolli

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Februari 2011
Perdhana Mentri Hashim Thaçi
Pejabat sadurungé Jakup Krasniqi (Acting)
Pengganti Tasih njabat

Lair 30 Agustus 1951 (umur 62)
Marevce, Yugoslavia
Kabangsan Albania
Partai pulitik Aliansi Kosovo Anyar
Pasangan Anna Oxa (1999-2002)
Maria Pacolli
Pegawéyan Pebisnis

Behgjet Isa Pacolli[a] (panulisan ing aksara lokal: [ˈbɛhdʒɛt pɐˈt͡so:ɫɪ]);[1] lair ing Marevce, Yugoslavia, 30 Agustus 1951; umur 62 taun) punika Présidhèn Républik Kosovo.[b]

Sadèrèngipun, panjenenganipun mengku jabatan minangka présidhèn lan CEO Mabetex Group, satunggiling perusahaan konstruksi lan tèknik sipil ingkang pusatipun ing Swiss. Panjenenganipun ugi kagungan paspor Swiss[2]. Grup puniki ugi kagungan tabloid dintenan Kosovo, Lajm, ingkang dipunmadegaken taun 2002 lan sampun maringi sponsor manéka tim olahraga ing Kosovo. Pacolli ugi arupi présidhèn partai pulitik paling ageng kaping sekawan ing Kosovo, Aliansi Kosovo Énggal .[3] Salaminipun sekawan taun pungkasan, panjenenganipun kalibat sabeletipun pulitik Kosovo. Panjenenganipun dipunsebat-sebat minangka tiyang Albania paling sugih ing donya.[4] Pacolli kirang populèr sangat ing antawisipun pedunung Kosovo amargi panjenenganipun kagungan sesambetan kiyat kaliyan pamaréntah Rusia ingkang nentang pamisahan Kosovo saking Serbia taun 2008.[5]

Cathetan lan Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Cathetan[sunting | sunting sumber]

a.   ^ Albania: Behgjet Isa Pacolli. basa Serbo-Kroasia: Behđet Isa Pacoli.
b.   ^ Kosovo iku sawijining subyèk sing dadi pasulayan wilayah antara Republik Serbia lan Republik Kosovo (sing ndhéklarasi kamardikané). Kosovo mroklamiraké kamardikan ing tanggal 17 Februari 2008 Serbia nganggep yèn Kosovo minangka wilayah tèritorialé. Proklamasi kamardikan diakoni déning 75 negara anggota PBB.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Bahan pustaka[sunting | sunting sumber]

  • Pacolli, Behgjet. Nga sfida, në sfidë, jeta Behgjet Pacolli. Pristina, Albanica : 2010

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Jakup Krasniqi
Sauntara
Présidhèn Kosovo
2011–saiki
Isih njabat


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Behgjet_Pacolli&oldid=829594"