Bambi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Bambi

Poster layar jembar
Sutradara David Dodd Hand
Produser Walt Disney
Panulis Felix Salten (buku)
Larry Morey
Perce Pearce
Gustaf Tenggren
Paraga Bobby Stewart
Donnie Dunagan
Hardie Albright
John Sutherland
Paula Winslowe
Peter Behn
Tim Davis
Sam Edwards
Will Wright
Cammie King
Ann Gillis
Fred Shields
Stan Alexander
[Sterling Holloway
Musik déning Frank Churchill
Edward H. Plumb
Distributor RKO Radio Pictures
Tanggal rilis 13 Agustus 1942 (1942-08-13)
Durasi 70 menit
Negara Flag of the United States
Basa Inggris
Anggaran Lebih 2.000.000 dolar AS[1]

Bambi iku sawijining film animasi saka Amérika Sarékat diprodhuksi Walt Disney lan dirilis ing bioskop déning RKO Radio Pictures tanggal 13 Agustus 1942. Film iki dadi film kaping 5 ing sérial film animasi klasik Walt Disney. Critané diangkat saka buku Bambi, A Life in the Woods déning pengarang Austria Felix Salten.

Tokoh utamané kidang abuntut putih (Odocoileus virginianus) aran Bambi, wong tuwané (sang bapak aran Great Prince of the Forest, lan sang ibu ora disebutaké jenengé), kanca-kanca Bambi kayata Thumper (truwèlu irung jambon), Flower (sigung), lan Faline, kanca mangsa cilikan sekaligus pasangané img dina mburi. Jroning film, Disney ngowahi paraga Bambi dadi kidang abuntut putih. Alesané, "kidang roe" ora ana ing Amérika Sarékat, lan wong Amérika luwih kenal kidang abuntut putih. Film iki antuk 3 nominasi Academy Award kanggo tata swara paling apik, lagu pang apik kanggo "Love Is a Song", lan musik asli paling apik.

Paraga: Bobby Stewart, Donnie Dunagan, Hardie Albright, John Sutherland, Paula Winslowe, Peter Behn, Tim Davis, Sam Edwards, Will Wright, Cammie King, Ann Gillis, Fred Shields, lan Stan Alexander mèlu ngisi swara film iki. Sekuel film iki, Bambi II, dirilis ing taun 2006.

Sasi Juni 2008, American Film Institute ngumumaké "10 Top 10" sing isi 10 film paling apik Amérika ing antara 10 genre film "klasik". Peringkat kasebut asal saka survé 1.500 wong saka kalangan komunitas kreatif. Bambi ana ing peringkat katelu jroning genre animasi.[2]

Referensi

  1. ^ Kevin Jackson 'Tears of a fawn', The Independent, February 6, 2005.
  2. ^ "Top 10 Animation". AFI's 10 Top 10. http://www.afi.com/10TOP10/animation.html. Retrieved 7 Desember 2008.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bambi&oldid=398914"