Baden-Württemberg

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendhèra
Flag of Baden-Württemberg.svg
Gendhèra Dines
Flag of Baden-Württemberg (state, greater arms).svg
Lambang
Grosses Landeswappen Baden-Wuerttemberg.png
Statistik
Ibu kutha: Stuttgart
Wilayah: 35,742 km²
Pedhunung: 10.694.215 (2004)
Kapadhetan: 299 jiwa/km²
Situs web: baden-wuerttemberg.de
ISO 3166-2: DE-BW
Politik
Perdana Menteri: Winfried Kretschmann‎ (Grüne)
Partai sing kuwasa: Grüne/SPD coalition
Péta
Germany Laender Baden-Wuerttemberg.png

Karo ambané sing 35.742 km² lan cacah pedhunungé 10,7 yuta jiwa, Baden-Württemberg iku sawijining negara bagéyan sing papané ana kidul-kulon Jerman lan ing sisih wétan samipaning kali Rhine. Ibu kuthané iku Stuttgart.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Baden-Württemberg dipérang dadi 35 kabupatèn utawa distrik lan patang 'karesidenan' (Regierungsbezirke) yaiku Freiburg, Karlsruhe, Stuttgart, lan Tübingen.

Baden wuerttemberg map.png
Peta

  1. Alb-Donau-Kreis
  2. Biberach
  3. Bodenseekreis
  4. Böblingen
  5. Breisgau-Hochschwarzwald
  6. Calw
  7. Konstanz (Constance)
  8. Emmendingen
  9. Enzkreis
  10. Esslingen
  11. Freudenstadt
  12. Göppingen
  1. Heidenheim
  2. Heilbronn
  3. Hohenlohekreis
  4. Karlsruhe
  5. Lörrach
  6. Ludwigsburg
  7. Main-Tauber-Kreis
  8. Neckar-Odenwald-Kreis
  9. Ortenaukreis
  10. Ostalbkreis
  11. Rastatt
  12. Ravensburg
  1. Rems-Murr-Kreis
  2. Reutlingen
  3. Rhein-Neckar-Kreis
  4. Rottweil
  5. Schwäbisch Hall
  6. Schwarzwald-Baar-Kreis
  7. Sigmaringen
  8. Tübingen
  9. Tuttlingen
  10. Waldshut
  11. Zollernalbkreis

Sabanjuré ana sangang kuthamadya (Kreisfreie Städte):

  1. Baden-Baden
  2. Freiburg
  3. Heidelberg
  4. Heilbronn
  5. Karlsruhe
  6. Mannheim
  7. Pforzheim
  8. Stuttgart
  9. Ulm
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Baden-Württemberg&oldid=828084"