Babul Mandib

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pemandangan Bab-el-Mandeb.

Bab-el-Mandeb, sebutan liya Bab el Mandab, Bab al Mandab, utawa Bab al Mandeb maknané "Gerbang Luh" utawa jroning Arab (باب المندب), iku selat sing misahaké bawana Asia (Yaman ing semenanjung Arab) karo bawana Afrika (Djibouti, sisih lor Somalia), lan ngubungaké Segara Abang karo Samudra Hindia (Teluk Aden).

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Koordinat: 12°35′N, 43°20′E

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Babul_Mandib&oldid=821291"