Attila

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wong-wong Hun, diketuani déning Attila (tengen, ngarep), nunggang jaran mlebu Italia.

Attila sang Hun (basa Islandia Atle, Atli; basa Jerman Etzel; watara 406453) iku raja Hun pungkasan lan paling kuwasa ing Eropah. Panjenengané mrintah kakaisaran paling gedhé ing Eropah wektu semana, wiwit taun 434 Masehi nganti sédané. Tlatah kakaisarané mbentang wiwit saka Eropah Tengah nganti tekan Segara Ireng lan saka Kali Danube tekan Segara Baltik.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Attila&oldid=821320"