Asimo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Robot ASIMO

Asimo ASIMO (アシモ ashimo?) inggih punika robot ingkang wujudipun kados manungsa ingkang dipun damel dening Honda. Asimo menika cekakan saking Advanced Step in Innovative MObility, [1]. Robot menika inggilipun 130 cm, lan bobotipun 54 kg, wujudipun kados astronot ingkang beta tas ageng. Asimo saged mlampah piyambak ngangge suku kalih kados manungsa ngantos kecepatan 6 km/jam. Asimo dipundamel dening Pusat Penelitian lan Pengembangan Honda Pusat Penelitian Teknik Fundamental Wako ing Jepang. Model menika dados model ingkang nomer 11, awit dipunwiwiti proyek menika nalika proyek ASIMO warsa 1986.

Robot ASIMO digarab awit 21 Oktober 2000, digawe kanggo robot sing dadi asisten multifungsi multifungsi [1].

Asma ASIMO menika boten saking asmanipun panemu Tiga Hukum Robotik, Isaac Asimov. Sanes menika miturut basa Jepang, tembung ashimo saged ateges samparan (sikil) (saking basa Jepang "脚も").


Original ASIMO

Spesifikasi[sunting | sunting sumber]

Modhèl 2000, 2001, 2002 2004 2005, 2007 2011[2][3]
Bobot 52 kg? 54 kg 48 kg[4]
Dhuwur 120 cm[5] 130 cm 130 cm
Amba 45 cm 45 cm 45 cm
Kandel 44 cm 37 cm 34 cm
Cepet lakune 1.6 km/hour 2.5 km/hour 2.7 km/hour
1.6 km/hour (carrying 1 kg)
Cepet playone 3 km/hour 6 km/hour (straight)
5 km/hour (circling)
9 km/hour (straight)
Wektu Airborne
(Running motion)
0.05 seconds 0.08 seconds
Baterai Nickel metal hydride
38.4 V / 10 Ah/ 7.7 kg
4 hours to fully charge
Lithium ion
51.8 V / 6 kg
3 hours to fully charge
Lithium ion
51.8 V / 6 kg
3 hours to fully charge
Yen urip terus 30 minutes 40 mins to 1 hour (walking) 1 hour (running/walking)
Cacahe sendhi 26
(head: 2, arm: 5×2, hand: 1×2, leg: 6×2)
34[6]
(head: 3, arm: 7×2, hand: 2×2, torso: 1, leg: 6×2)
57[7][3]
(head: 3, arm: 7×2, hand: 13×2, torso: 2, leg: 6×2)
Gambar Asimo.jpg 2005 Honda ASIMO 01.JPG Honda ASIMO (ver. 2011) 2011 Tokyo Motor Show.jpg

sources:[8][9][10][11][12]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [Kornblum, Janet (22 November 2000). "Meet Honda's ASIMO, a helpful Mr. Roboto". USA Today. Retrieved 21 July 2011.]
  2. ^ "Honda Unveils All-new ASIMO with Significant Advancements “Honda Robotics” established as new collective name to represent Honda robotics research and all product applications", Honda Worldwide site, 8 November 2011. diaksès tanggal 6 May 2013. 
  3. ^ a b "基本仕様", Honda Worldwide site, November 2011. diaksès tanggal 6 May 2013. (Japanese) 
  4. ^ jornyak, Tim. "Asimo does bottles, lovey-dovey hand gestures", CNET, 8 November 2011. diaksès tanggal 9 November 2011. 
  5. ^ Honda Worldwide | 15 December 2004 "Honda Reveals Technologies Next-Generation ASIMO". Honda Worldwide (15 December 2004). Retrieved 12 June 2011.
  6. ^ ASIMO's Specifications. Asimo.honda.com. Retrieved 12 June 2011.
  7. ^ ASIMO's. Asimo.honda.com. Retrieved 8 November 2011.
  8. ^ Honda Worldwide | ASIMO | Next-Generation. Honda Worldwide (15 December 2004). Retrieved 12 June 2011.
  9. ^ Honda Worldwide | World News | News Releases | 20 November 2000. Honda Worldwide (20 November 2000). Retrieved 12 June 2011.
  10. ^ Honda Worldwide | ASIMO. World.honda.com. Retrieved 12 June 2011.
  11. ^ Honda Worldwide | 15 December 2004 "Honda Reveals Technologies Next-Generation ASIMO". Honda Worldwide (15 December 2004). Retrieved 12 June 2011.
  12. ^ http://asimo.honda.com/downloads/pdf/asimo-technical-faq.pdf
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asimo&oldid=883352"