Antariksawan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Astronot)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Antariksawan ing njaba angkasa.

Antariksawan (kerep disebut astronaut) iku sebutan marang wong sing wis nglakoni latihan jroning program pamaburan antariksa manungsa kanggo mimpin, maburaké pesawat, utawa dadi awak pesawat antariksa. Istilah "astronaut" uga kadhangkala dipigunakaké kanggo ngarujuk sacara spesifik marang antariksawan sing asalé saka Amérika Sarékat utawa negara sahabat, béda karo kosmonaut sing asal saka Uni Soviet/Rusia. Kosmonaut pisanan yaiku Yuri Gagarin. Wiwit taun 2003 uga dimangertèni istilah taikonaut (senadyan dudu istilah resmi pamaréntah Tiongkok), antariksawan saka Tiongkok. Taikonot pisanan yaiku Yang Liwei.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antariksawan&oldid=870116"