Armero

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Armero-Guayabal
Location of the town and municipality of Armero-Guayabal in the Department of Tolima.
Country Colombia
Region Andean
Department Tolima
San Lorenzo 1895
Pamaréntahan
 • Mayor Gustavo Quiñonez Meneses (PDA)[1]
Lokasi Armero ing Departemen Tolima. Inset iku proyèksi ing péta Kolombia

Armero iku sawijining kotamadya ing Kolombia sing lebur amarga njeblugé Gunung Nevado del Ruiz nalika tanggal 13 November 1985.

Kutha iki didegaké taun 1895, nanging ora diakoni sacara resmi tekan tanggal 29 September 1908, déning Présidhèn Rafael Reyes Prieto. Awalé dijenengi San Lorenzo, kutha iki ganti jeneng dadi Armero taun 1930 kanggo mèngeti sawijining martir sing jenengé José León Armero. Kutha iki dijuluki minangka "kutha putih" amarga arupa pangasil kapas paling gedhé ing Kolombia. Tekan taun 1985, kutha iki arupa dhaérah tetanèn sing makmur.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ditemokaké, nanging tag <references/> ora ditemokaké

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Armero&oldid=822932"