Aristide Briand

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aristide Briand

Aristide Briand (lair 28 Maret 1862 – tilar donya 7 Maret 1932 kanthi umur69 taun) piyambakipun politikus sarta negarawan Prancis ingkang nate njabat dados PM watara taun 1909-1911, 1913, 1915-1917, 1921-1922, 1925-1926 kaliyan 1929.

Briand, mbiyen nyambut damel kaliyan Georges Benjamin Clemenceau, dados PM kaping pisanan nalika taun 1909. Peralihan taun 1920-an, piyambakipun njabat dados MenLu, sarta maringi pamanggih menawi Perancis kedhah musyawarah kaliyan Republik Weimar (Jerman). Supados piyambakipun angsal Nobel Perdamaian sesarengan kaliyan Gustav Stresemann nalika taun 1926. Taun 1928 piyambakipun napak asta Pakta Briand-Kellogg. Briand uga aktif wonten ing Liga Bangsa-Bangsa .

Didhisiki déning:
Jean-Baptiste Bienvenu-Martin
Menteri Instruksi Umum kaliyan Seni Murni
1906-1908
Diganti déning:
Gaston Doumergue
Didhisiki déning:
Jean-Baptiste Bienvenu-Martin
Menteri Peribadatan
1906-1911
Diganti déning:
Antoine Emmanuel Ernest Monis
Didhisiki déning:
Edmond Guyot-Dessaigne
Menteri Peradilan
1908-1909
Diganti déning:
Jean Louis Barthou
Didhisiki déning:
Georges Clemenceau
Perdana Menteri Perancis
1909-1911
Diganti déning:
Ernest Monis
Didhisiki déning:
Georges Clemenceau
Menteri Dalam Negeri
1909-1911
Diganti déning:
Ernest Monis
Didhisiki déning:
Jean Brun
Menteri Perang sementara
1911
Diganti déning:
Maurice Berteaux
Didhisiki déning:
Jean Cruppi
Menteri Peradilan
1912-1913
Diganti déning:
Louis Barthou
Didhisiki déning:
Raymond Poincare
Perdana Menteri Perancis
1913
Diganti déning:
Louis Barthou
Didhisiki déning:
Théodore Steeg
Menteri Dalam Negeri
1913
Diganti déning:
Louis Lucien Klotz
Didhisiki déning:
Bienvenu Martin
Menteri Peradilan
1914-1915
Diganti déning:
Jean Raphaël Adrien René Viviani
Didhisiki déning:
Rene Viviani
Perdana Menteri Perancis
1915-1917
Diganti déning:
Alexandre Ribot
Didhisiki déning:
René Viviani
Menteri Luar Negeri
1915-1917
Diganti déning:
Alexandre-Félix-Joseph Ribot
Didhisiki déning:
Georges Leygues
Perdana Menteri Perancis
1921-1922
Diganti déning:
Raymond Poincaré
Didhisiki déning:
Georges Leygues
Menteri Luar Negeri
1921-1922
Diganti déning:
Raymond Poincaré
Didhisiki déning:
Edouard Herriot
Menteri Luar Negeri
1925-1926
Diganti déning:
Édouard Herriot
Didhisiki déning:
Paul Painlevé
Perdana Menteri Perancis
1925-1926
Diganti déning:
Édouard Herriot
Didhisiki déning:
Édouard Herriot
Menteri Luar Negeri
1926-1932
Diganti déning:
Pierre Laval
Didhisiki déning:
Raymond Poincare
Perdana Menteri Perancis
1929
Diganti déning:
André Tardieu

Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Kepala Pamaréntahan Prancis


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Aristide Briand ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aristide_Briand&oldid=863354"