Arecaceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Arecaceae (suku pinang-pinangan)
Kelapa Cocos nucifera
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Arecales
kulawarga: Arecaceae
Schultz-Schultzenstein
Genera

Akèh; pirsani daftar marga anggota Arecaceae

Suku pinang-pinangan utawa Arecaceae minangka saklompok tetanduran ngembang sing akèh anggotané lan nduwèni aji jroning kauripan manungsa. Klapa dikenal déning kabèh wong ing tlatah tropika minangka tanduran sarwa guna. Semono uga arèn lan pinang. Pamanfaatané nyakup mèh kabèh bagéan tanduran, nanging utamané wohé. Masarakat Indonesia, khususé ing Maluku, manfaataké tanduran iki minangka sumber panganan utama yaiku sagu sing dijupuk saka wit jinis Metroxylon sago, bab iki minangka kaunikan dhéwé jroning babagan panganan pokok masarakat ing donya. Suku iki biyèn dikenal minangka Palmae lan nyakup kabèh tanduran sing biasa disebut palma utawa palem.

Pamerian[sunting | sunting sumber]

Anggota suku iki relatif gampang dikenali déning wong biasa.

Biasané awangun wit, grumbul utawa perdhu kanthi wit sing arang-arang duwé cawang lan tuwuh tegak mendhuwur. Tuwuh sacara wit tunggal (umpamané klapa) lan uga ana asing nggrumbul (umpamané salak). Sawetara anggotané setengah mrambat utawa mènèk (contoné rotan).

Anggota-anggota klompok[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki sawetara anggota Arecaceae sing wigati utawa dikenal jroning kauripan manungsa sedina-dina:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arecaceae&oldid=821622"