Aosta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aosta
Aoste
—  Komune  —
Città ing Aosta
Ville d'Aoste
Pasawangan Aosta

Coat of arms
Aosta is located in Italy
Aosta
Lokasi Aosta di Italia
Coordinates: 45°44′N 7°19′E / 45.733°N 7.317°E / 45.733; 7.317Koordinat: 45°44′N 7°19′E / 45.733°N 7.317°E / 45.733; 7.317
Negara Flag of Italia Italia
Wilayah Lembah Aosta
Provinsi ora ana
Frazioni Arpuilles, Beauregard, Bibian, Bioulaz, Borgnalle, Brenloz, Busséyaz, Cache, La Combe, Les Capucins, Chabloz, Champailler, Collignon, Cossan, Cotreau, Duvet, Entrebin, Excenex, Les Fourches, Laravoire, Montfleury, Movisod, Pallin, Papet, Pléod, Porossan, La Riondaz, La Rochère, Roppoz, Saraillon, Saumont, Seyssinod, Signayes, Talapé, Tsanté, Tzambarlet, Vignole
Pamaréntahan
 • Mayor Guido Grimod
Wewengkon
 • Total 21,37 km2 (825 sq mi)
Èlevasi 583 m (1,913 ft)
Populasi (21 Desember 2009)
 • Total 35.061
 • Kapadhetan 16/km2 (42/sq mi)
Demonym Italia: aostani
Prancis: Aostois
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 11100
Kode telepon 0165
Santo Pelindung St. Gratus
-Hari 7 September
Website Situs web resmi Aosta

Aosta Swara rungokaké (Prancis: Aoste, Arpitan: Aoûta; Basa Latin: Augusta Prætoria) iku kutha utama ing Aosta Valley, sawijining wilayah dwibasa ing Alps Italia , 110 km (68 mi) lor-lor kulon saka Turin. Kutha iki ana ing saceraké gapura mlebu Italia saka Mont Blanc Tunnel, ing patemon Buthier lan Dora Baltea kasebut, lan ing pasimpangan rute St. Bernard Gedhé lan Cilik. Aosta dudu ibukutha provinsi, amarga Aosta Valley iku siji-sijiné wilayah Italia sing ora dibagi dadi provinsi. Fungsi administratif provinsi malah dibagi déning dhaérah lan komune. Gunggung pendhudhuké ing taun 2005 ana 34.500 jiwa.

Cithakan:Lembah Aosta

Cithakan:Aosta-geo-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aosta&oldid=836865"