Antonius Hermanus Johannes Lovink

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Antonius Hermanus Johannes (Tony) Lovink (Den Haag, 12 Juli 1902 - Ottawa (Kanada), 27 Maret 1995), iku Panguwasa pungkasanr Walanda ing Hindhia-Walanda. Anging pangkaté iku Komisaris Dhuwur (Hoge Commissaris).

Dhèwèké ngganti L.J.M. Beel dadi wakilé pamaréntah Walanda ing Hindhia-Walanda (Hoge Vertegenwoordiger van de Kroon in Nederlands-Indië). Lovink njabat saka sasi Mei 1949 nganti tanggal 27 December 1949, dina kadaulatan Indonesia diakoni déning Walanda.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Uga delengen[sunting | sunting sumber]