Amargasaurus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Amargasaurus
Temporal range: Periode kapur awal
Rangka Amargasaurus dipasang ing srambi Muséum Melbourne.
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Sauropsida
Superorder: Dinosauria
ordo: Saurischia
Suborder: Sauropodomorpha
Infraorder: Sauropoda
Superkulawarga: Diplodocoidea
kulawarga: Dicraeosauridae
Genus: Amargasaurus
Species: A. cazaui
Jeneng binomial
Amargasaurus cazaui
Salgado & Bonaparte, 1991

Amargasaurus (pocapan jroning Basa Inggris /əˌmɑrɡəˈsɔrəs/, "La Amarga lizard"), yaiku sawijining Dinosaurus Sauropoda Dicraesauroid saka Periode Cretaceous awal (130-125 Mya) saka papan sing saiki jenengé Amérika Kidul.[1]

Sauropoda iki kalebu dinosaurus cilik ing jinisé, dawané nganti 10 meter (33 kaki). Amargasaurus iki dadi herbivora sikil papat sing tengkoraké dawa lan cendhak, pucuking gulu sing dawa, rélatif kayadéné Dicraeosaurus. Nanging, dinosaurus iki duwé rong larik eri dawa-dawa paralèl saka gulu nganti sadawané balung mburine, sing paling dawa ing antarané kéwan Sauropoda liyané. Eri iki wis dirékonstruksi lan dihipotesisaké minangka layar kulit, nanging hipotesis "kulit layar" iki ditulak déning Gregory S. Paul ing taun 2000.[2]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amargasaurus&oldid=831218"