Alga abang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alga abang
Klasifikasi èlmiah
Domain: Eukariota
(unranked): Archaeplastida
filum: Rhodophyta
Wettstein, 1922
kamungkinan kelas

Alga abang utawa Rhodophyta yaiku salah sawijining filum saka alga adhedhasar dat werna utawa pigmentasiné. Werna abang ing alga abang disebabaké déning pigmen fikoeritrin kang luwih akèh tinimbang pigmen klorofil, karoten, lan xantofil.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alga_abang&oldid=863324"